Liikuntaolosuhteet

02.06.2021

Mielestäni Lempäälän kunnan kolme tärkeintä parannuskohdetta liikuntaolosuhteisiin ovat:

1

Moision koulun oppilaille nykyaikaiset liikuntahalliolosuhteet. Nykyisen Moision liikuntahallin olosuhteet ovat karmeat. Tästä olisi myös hyötyä niin sanotuille iltakäyttäjille

2

Monitoimihalli, jossa voidaan järjestää liikunnan lisäksi urheilu- ja kulttuuritapahtumia. Olen nähnyt kommentteja, että tällainen halli pitäisi sijoittaa Hakkariin. Minun mielestäni tämän tulisi sijaita Lempäälän kunnan keskustassa, lähellä muita palveluita, erityisesti kulttuuri- ja urheilutapahtumien näkökulmasta.

Lisäksi tämä olisi ensimmäinen kunnallinen liikuntahalli Lempäälässä, joka ei olisi koulun yhteydessä. Tällöin hallia voisi käyttää päivisin eläkeikäisten liikunta- ja harrastusmahdollisuuksiin. ”Kunnossa kaiken ikää” on erinomainen lähtökohta estää tai vähentää sairauksia. Lempäälän keskustaan sijoittamisessa tulisi toki varmasti tontin löytymisen ja kaavoituksen haasteet. Silti olen sitä mieltä, että keskusta on ainoa oikea paikka tällaiselle hallille. Ei sinne Hakkariinkaan helposti mahdu uutta hallia.

3

Hakkarin liikuntahallin täydellinen peruskorjaus. Tämä vaatisi toteutuakseen ensin kohdassa kaksi olevan monitoimihallin, jotta nykyiset Hakkarin liikuntahallin käyttäjät saisivat väistötilat Hakkarin remontin ajaksi. Olen vieraillut Hakkarin liikuntahallissa todella useasti ja mielestäni olen huomannut homeen kaltaisen hajun tulevan nenääni. Ei ole tervettä urheilla ja harrastaa sairaassa hallissa.